Ecuador

12 mrt 2011 tm 04 apr 2011

 
Quito
 
Aangekomen vanuit onze diverse vluchten die we gehad hebben strijken we in Quito neer. Quito ligt weer iets hoger dan zeeniveau en we merken dit direct bij aankomst. Even weer het gevoel dat we teveel gerookt hebben en een zuurstoffles nodig hebben. We hebben een plekje geboekt in een Zwitsers hostal en hier worden we heerlijk welkom geheten met de geur van kaasfondue. Quito is een leuke overzichtelijke stad. Er scheuren drie buslijnen door de stad die ons brengt waar heen we willen. Allereerst naar het oude gedeelte waar we door de koloniale straten van Quito lopen. Deze straten zijn mooi en goed onderhouden en Op La Calle de Ronde wanen we ons even terug in de tijd.
 
Quito ligt een paar kilometer van de evenaar vandaan en hier besteden we dan natuurlijk ook een dagtripje aan. We gaan naar het midden van de wereld. Nog nooit zijn wij beiden op het zuidelijk halfrond geweest dus het wordt een memorabele dag waarbij we 1 voet in het noorden en 1 voet op het zuiden kunnen zetten.

Read more ...

Galapagos

De Galapagos!
 
Het mocht zo zijn, wij gaan naar de Galapagos. Veel budget reizigers slaan deze over vanwege de hoge kosten van het zijn op de Galapagos, maar wij hebben met vreatief rekenen en een gunstige dollarkoers toch maar besloten er heen te gaan. En vanaf dag 1 is het meer dan waard geweest. We hebben 5 dagen op de eilanden gezeten en ons tijdelijke huis op het water mogen hebben. De boot Xavier yacht of ook G3 genoemd heeft ons ruisloos langs alle hoogtepunten gebracht. We hebben reuzeschildpadden gezien, we hebben heel veel vogels gezien, we hebben schitterende cactussen gezien.

Read more ...

Ecuador kaart

alt